Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Alternatief kerstpakket

Elk jaar moet er weer besloten worden wat er aan de werknemers van het bedrijf gegeven wordt. Vaak verwachten de werknemers al een attentie vanuit het bedrijf. Een standaard kerstpakket is niet altijd iets wat een bedrijf graag wil geven. Zij kiezen voor een alternatief kerstpakket. Maar wat houdt een alternatief kerstpakket precies in en waarom zouden we kiezen voor juist een alternatief kerstpakket in plaats van een écht kerstpakket. Een echt kerstpakket past immers toch ook bij Kerstmis? Niet iedereen is het daar meer mee eens.

Geef mij maar een alternatief kerstpakket

Kerstpakketten zijn vaak standaard. Standaard betekent automatisch dat niet aansluit bij de persoonlijke interesses van een persoon. Sommige mensen zijn blij met wat ze krijgen, andere zullen enigszins teleurgesteld zijn. Tegenwoordig zijn er talloze opties om een kerstpakket wél persoonlijk te maken, maar het kan zijn dat het idee van een kerstpakket niet aansluit bij de werkgever. Dan is een alternatief kerstpakket ideaal. Waar standaard kerstpakketten niet persoonlijk zijn, is een alternatief kerstpakket juist persoonlijk. Vaak gaat het om een vorm van een tegoedbon, waarmee de werknemer zelf kan kiezen wat hij dit alternatief kerstpakket graag aan zou willen besteden. Mede door de 'gift' van vrije keus aan de werknemer, kiezen bepaalde bedrijven liever voor een alternatief kerstpakket. Wat zijn enkele voorbeelden van een alternatief kerstpakket?

Het alternatief kerstpakket

Een vakantiebon is een leuk alternatief kerstpakket voor kleine bedrijven. Door deze attentie kan de werknemer een nacht gratis of met korting een weekendje weg. Vaak kunnen ze kiezen uit een bepaald assortiment accommodaties. Hierdoor geef je de ontvanger het gevoel dat ze meer controle hebben over het cadeau. Een boekenbon is een perfect alternatief kerstpakket voor de boekenwurmen in een bedrijf. Het fijne aan dit geschenk is dat het een blijvend product is. Het komt altijd van pas. Iedereen is weleens op zoek naar een nieuw kookboek, een reisgids, een woordenboek of gewoon een lekkere roman voor op vakantie. Een tegoedbon is een alternatief kerstpakket wanneer je mensen wilt helpen tijdens de dure decembermaand. Of het nu een bon is van Bol.com of een VVV-bon, men helpt mensen de financiële zwaarte van de maand door te komen. Iedereen kan dit kleine buffertje gebruiken. Ze kunnen het voor zichzelf gebruiken of spenderen aan het cadeau van een ander. Hoe dan ook de ontvanger is sowieso blij met de bon.

Schenking in de naam van de werknemer

Een ander, losstaand, alternatief kerstpakket is de schenking in de naam van de werknemer. Dit is niet zomaar een alternatief kerstpakket, dit is er namelijk één die vaak zorgt dat er sympathie wordt opgewekt bij de werknemer. Ieder bedrijf heeft een budget wat zij willen besteden per werknemer. Dit bedrag wordt tevens de schenking. Laat vervolgens de werknemer kiezen aan welk goede doel deze schenking moet worden gedaan. Door dit alternatief kerstpakket win je sympathie en krijgen de werknemers het gevoel dat ze een goede daad hebben gedaan. De decembermaand draait namelijk om geven.

Bekijken :
Geen producten gevonden...