3 tips voor de leukste kerst thuis!

3 tips voor de leukste kerst thuis!

Hoe vier je de leukste kerst thuis! 

Dit jaar geen zin om buiten de deur kerst te vieren? Er zijn genoeg leuke dingen te verzinnen om er thuis een heerlijke tijd van te maken. In deze blog vind lees je alles over kerst thuis vieren tips! Kerst wordt door veel mensen gezien als een van de leukste periodes van het jaar. Samen met familie en/of vrienden lachen en genieten van elkaars bijzijn. Het is natuurlijk extra leuk, wanneer je een leuke en originele activiteit hebt waarmee je de kerstdag kunt vullen. Benieuwd wat je kunt doen? Lees snel verder!

 

Oorsprong van het kerstfeest

Toen het Christendom opkwam, werden allerlei bestaande tradities omgezet naar katholieke feestdagen. Dit creëerde het bestaan van de kersttijd, toentertijd nog de periode van 25 december tot en met 6 januari. In deze periode werden er maar liefst vier kerstdagen gevierd. 

Deze periode van vier dagen werd al snel teruggebracht naar twee kerstdagen. Het vieren van de vierde kerstdag was al erg spoedig afgeschaft en ook in 1733 ging de derde kerstdag verloren. In de 18e eeuw is er zelfs gesproken over het afschaffen van de tweede kerstdag, gelukkig is dit nooit doorgezet. Sinds 1964 werden beide kerstdagen officieel uitgeroepen tot vrije dagen voor alle Nederlanders. Benieuwd naar de vraag; wat vier je met kerst? Lees dan hieronder verder!

 

Wat vier je met kerst? 

Wat vieren we nu eigenlijk met kerst? Kerst is oorspronkelijk een christelijk feest, waarbij Jezus Christus bekend staat als de zoon van god. Zoals veel mensen wel weten, vieren we op de 1e kerstdag natuurlijk de geboorte van Jezus Christus. Tijdens de kerstavond, vieren we simpelweg de aanloop naar de 1e kerstdag.

De tweede kerstdag, namelijk 26 december, stond voorheen in het teken van Sint Stefanus. Dit was namelijk de geboorte van de eerste geloofsgetuige van het Christendom. Later stond de tweede kerstdag ook nog in het teken van de dieren. Echter zijn deze oorspronkelijke betekenissen al snel lichtelijk vergeten en heeft deze dag geen echte onderliggende betekenis meer. 

Tegenwoordig staan de kerstdagen voornamelijk in het teken van de liefde van je naasten. De oorspronkelijke reden wordt echter steeds minder relevant. Dus op de vraag, wat vier je met kerst is officieel wel een feitelijk antwoord te geven. Echter kun je het natuurlijk ook een beetje zelf invullen. 

 

3 tips voor de leukste kerst thuis!

Ben jij van plan om kerst gezellig thuis te vieren? Ieder jaar is kerst eigenlijk toch wel hetzelfde. Je gaat langs familie, eet lekkere dingen of je gaat gourmetten. Je maakt een wandeling of kruipt lekker onder een deken. Wil jij nou eens kerst vieren op een originele manier? Dan helpen wij je daar graag mee! Hieronder vind je drie originele tips voor een onvergetelijke kerst! 

  • Houd een lelijkste-kersttrui-verkiezing

Tijdens kerst zijn lelijke kersttruien onvermijdelijk, je ziet ze overal. Dit maakt het hoog tijd voor een lelijkste-kersttrui-verkiezing! Zorg voor leuke cadeaus en laat de winnaar als eerste kiezen. Deze behoort zeker in het rijtje leuke kerst thuis vieren tips. Gegarandeerd lachen en gezelligheid. 

 

Beoordeel de kersttruien met de volgende jury onderdelen (geef een cijfer van 1-10):

  • De maat van de trui (hoe groter hoe beter)
  • Veel of weinig kleur
  • Special effects
  • Zachtheid 
  • Passend bij de persoon
  • De mate van humor 

 

  • Doe een buitenlandse kersttraditie

Als tweede tip om kerst thuis te vieren, duik een andere cultuur in. Kerst kent in vrijwel ieder land zijn eigen tradities. Ga op reis door andere culturen, vanuit je eigen woonkamer! Hieronder een aantal kerst thuis vieren tips, gebaseerd op buitenlandse tradities.

Bijvoorbeeld:

Verstop de augurk als de Amerikanen

Deze klinkt wellicht erg gek, maar het is echt een Amerikaanse traditie. Één persoon verstopt een augurk in de kerstboom. Wie deze als eerste vind, mag het eerst volgende cadeautje pakken. 

Bestel KFC als de Japanners

In Japan bestelt men massaal KFC, tijdens de kerstdagen. Dit komt door een slimme reclame uit de jaren 70. Deze reclame heette Kurisumasu ni wa kentakki, oftwel Kentucku voor kerst.

Ga skaten net als in Venezuela 

In Venezuela is het gewoonlijk dat mensen zich op skates vervoeren tijdens kerst. Daar worden de wegen zelfs afgezet zodat iedereen veilig kan skaten. Maar ook jij kunt bijvoorbeeld een rondje naar de supermarkt skaten en haal dan gelijk wat lekkers! 

 

  • Ga in groepjes voor elkaar koken

De laatste kerst thuis vieren tip, moet natuurlijk wel met eten te maken hebben. Kerst staat namelijk ook in het teken van lekker eten en drinken! Maak lootjes met iedereen zijn naam erop, en maak hierbij groepjes van 2/3/4 personen. Zorg ervoor dat ieder groepje een gang gaat klaarmaken voor het eten. Elk groepje maakt zijn eigen gerecht, van voorgerecht tot nagerecht. Een echte kerst thuis vieren tip die zorgt voor saamhorigheid, gezelligheid en een lekker gevulde maag! 


Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »