De kersttrui: waar komt hij vandaan?

  • 02 / 11 / 2021 0
De kersttrui: waar komt hij vandaan?

De kersttrui: waar komt hij vandaan?

De trui die gemiddeld twee dagen per jaar gedragen wordt, inderdaad de kersttrui! Kan dit eigenlijk nog of is dit tegenwoordig een no-go? Is het leuk als je deze draagt of toch een beetje fout? Dat lees je in onze nieuwe blog.

Geschiedenis van de kersttrui

In de jaren 50 werden kersttruien veel door oma's, tantes en moeders cadeau gedaan. Echter zagen ze er destijds nog niet uit zoals wij ze nu kennen met allerlei soorten printjes. Pas rond de jaren 80 werden de truien een stuk vrolijker en kleurrijker. Films zoals Bridget Jones's Diary en de TV opkomsten van verschillende bekende mensen met een kersttrui zorgden voor een flinke boost aan populariteit. 

Foute kersttruien

Ieder jaar komt die foute kersttrui weer terug. Het lijkt wel een jaarlijkse wedstrijd wie de leukste Ugly Christmas sweater op de kop heeft weten te tikken. Een paar jaar geleden was dit nog gênant om in zo'n trui gezien te worden, maar tegenwoordig worden ze door veel mensen met plezier gedragen. Truien met slingers, lampjes of belletjes zijn dan ook geen uitzondering meer. Inmiddels is de foute kersttrui geen hype meer en lijkt het er steeds meer op dat dit een echte traditie is geworden. 

Soorten kersttruien

Naast de foute kersttrui die inmiddels iedereen wel kent, zijn er nog veel meer soorten kersttruien zoals de noorse trui. De bekende gebreide patronen komen jaarlijks rond de feestdagen weer veel naar voren, al zie je sommige mensen deze door het jaar ook nog wel eens dragen. De Jacquard trui kent meer strepen in het ontwerp zitten en wordt voornamelijk door dames gedragen. De Kabeltrui daarentegen wordt door zowel mannen als vrouwen de gehele winter gedragen en kan dus ook tijdens de feestdagen mooi van pas komen. Als laatste is er ook nog een kerst trui jurk wat in feite in langere kersttrui is om echt op te vallen tijdens de kerstdagen. 

 

Ondanks dat deze kersttruien heel erg fout zijn, is dit ook juist de charme van de trui en hoef jij je zeker niet te schamen om jouw lelijkste kersttrui uit de kast te trekken. Het lijkt tegenwoordig wel of er meer mensen wel zo'n kleurrijke kersttrui hebben dan mensen die deze niet hebben. Het is dus fout en leuk tegelijkertijd.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »