De leukste fun facts over parfum

De leukste fun facts over parfum

De leukste fun facts over parfum

Parfum, het heerlijk ruikende water! In ons assortiment vind jij de unieke giftcards van Parfumado. Hiermee geef je een abonnement op parfum cadeau. De ontvanger kan zelf kiezen welke parfum ze graag ontvangen gedurende het aantal maanden wat je geeft. Wij hebben vijf interessante feitjes en tips over parfum op een rij gezet die jij (vast) nog niet wist!

Spray parfum op je hals en polsen

Op deze plekken liggen je aderen het dichtste onder de huid. De hitte die van je af komt stimuleren het verspreiden van de heerlijke geur van je parfum. Extra tip: als je crème smeert voor je de parfum aanbrengt, blijft de geur veel hangen. Parfum blijft namelijk beter liggen op een 'oliebasis' en zo trekt het langzaam met de parfum je huid in.

Wrijf je polsen niet over elkaar na het aanbrengen van parfum

Dit verstoort de secuur gemaakte samenstelling van top-, hart- en basisnoten van je parfum en zorgt ervoor dat elementen die juist lang moeten blijven zitten sneller vervliegen.  

Dezelfde parfum kan heel anders ruiken op twee verschillende personen

Parfum vermengt zich met de unieke geur van je eigen lichaam. Door een combinatie van de ingrediënten van het parfum, je eigen lichaamsgeur, zweet en invloeden van buitenaf, zoals vuil en vervuiling. Tevens speelt ook jouw dieet een rol in hoe de parfum op jouw lichaam ruikt.
 

Gehoord van de tip om koffiebonen te ruiken tussen parfumgeuren door? Niet doen!

Je hebt die kleine bakjes met koffiebonen vast wel in parfumeries zien staan, bedoeld om jou een korte pauze te geven tussen het ruiken van geuren door. Maar de geur van koffiebonen verwarren je hersenen echter alleen maar meer, omdat je hersenen nóg een nieuwe geur moeten verwerken. In plaats daarvan zou je eigenlijk iets neutralers en vertrouwder moeten ruiken, zoals je kleding of de binnenkant van je arm, om je hersenen te helpen zichzelf te resetten.
 

Parfums moeten op een donkere, koele plek bewaard worden

Warmte, licht en vochtigheid zorgen er allemaal voor dat de ingrediënten in parfums afbreken. Parfums in je badkamer bewaren is dus niet de ideale plek voor je parfums. Bewaar je geuren op een koele en donkere plaats, zoals je kast (of zelfs je koelkast!), zodat ze langer meegaan.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »