Kerstrecepten die nu ook gewoon kunnen!

  • 09 / 04 / 2021 0
Kerstrecepten die nu ook gewoon kunnen!

Wie denkt aan kerst, denkt ook vaak aan eten. Of in ieder geval als tweede of derde. De koude decemberdagen staan immers bekend om heerlijke gerechten om samen te delen. Maar waarom alleen in december? Deze gerechten kunnen ook op een ander moment in het jaar!

Niet alleen zijn wij bij Kerstpakkettenkiezer dol op kerst, maar ook op eten. En daarom kwam bij ons al snel de vraag: waarom moeten we sommige gerechten bewaren tot de decembermaand? Nou dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Daarom hebben wij hier een aantal heerlijke gerechten die misschien ideaal zijn voor kerst, maar het hele jaar door gewoon kunnen. 

Portobello met geitenkaas

De portobello groeit al jaren in populariteit, en terecht! Deze variant met geitenkaas is dan ook zeker een aanrader en ook nog eens gemakkelijk te bereiden. Mocht je nu geïntimideerd raken door de vele ingrediënten kun je altijd kritisch kijken wat er voor de sier, en voor de smaak is.

Tip van ons: Voor de liefhebber van zoet kan een theelepeltje honing een heerlijke toevoeging zijn! Voeg deze toe vóór de portobello in de oven gaat en geniet. 

 

Aubergine rolletjes 

Ideaal als hapje voor tijdens de gezellige avond, maar ook top als voorgerecht. Voordeel van dit gerecht is ook nog eens dat er geen vlees in verwerkt zit en daardoor ideaal is voor de vleesloze dag of vegetarische eter. Deze rolletjes zijn gemakkelijk te maken en ook nog eens voor een klein budget. 

Tip van ons: probeer een ander kaasje! Dit recept is met Mozzarella, maar kan ook zeker met geitenkaas, oude kaas of een heerlijke blauwe kaas.

 

Kiprollade

In dit recept wordt heerlijk beschreven hoe je een ideale kiprollade kan bereiden. Naast het feit dat dit een heerlijk gerecht is zijn er nog veel meer voordelen! Zo blijft er vaak wat over wat een dag later weer toegevoegd kan worden in een frisse salade, op een broodje of gewoon weer voor het avondeten! 

Als je helemaal creatief wil zijn in de keuken is het ook mogelijk om de rollade zelf te rollen, waarbij je deze kunt vullen met bijvoorbeeld kaas, groenten of noten. 

Tip van ons: Maak het klaar op de BBQ! Dit is uiteraard voor de mensen met geduld. In de oven heeft de rollade een uurtje nodig. Als je de BBQ goed op temperatuur kunt houden is dit in dezelfde tijd snel klaar, maar dan met de heerlijke BBQ smaak.  

 

Aardappel muffins

De website van dit gerecht zegt het vanzelf al, lekker én simpel! De bereiding van dit gerecht kost je slechts 15 minuten en terwijl je aardappel muffins 35 minuten bakken in de oven heb jij tijd om je huis helemaal gast klaar te maken. 

Tip van ons: Wil je een frisse touch toevoegen aan je recept? Maak dan eenvoudig een heerlijke crème fraîche dip. Neem hiervoor 150 ml crème fraîche, een paar takjes peterselie, wat ui, zout en peper. Ideaal voor de afwisseling en je gerecht is direct klaar voor de zomer!

 

Gevulde cakerol

Dit recept is enorm eenvoudig, maar ook enorm lekker. Daarnaast kun je zelf kiezen om dit gerecht makkelijk uit te breiden met vers of gedroogd fruit. Maar ook het toevoegen van merengue kruimels is voor ons een favoriet! 

 

Appelbeignets

Ja dit is zeker een bekende decembersnack. Maar waarom kan een heerlijke warme gekarameliseerde appel niet op een ander moment? Wij vinden dat dit wel kan. En daarom raden we het ook zeker aan om dit gerecht te maken in het voorjaar. 

Tip van ons: geen fan van amandelspijs? Voeg in plaats hiervan een paar blokjes karamel toe in het midden van de appel. Deze zal in de oven heerlijk smelten. 

 

 

 

 

Test

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »