kersttrends van 2020

  • 20 / 07 / 2020 0
kersttrends van 2020

Kerst! Elk jaar weer een feest maar ook elk jaar weer in een ander jasje. Wat zijn de trens van 2020?

Het staat al bijna weer voor de deur! Kerst is in aantocht, en je hoeft er niks voor te doen. Oké misschien wel voor kerst, maar de feestdag zal vanzelf op de kalender verschijnen zonder enige moeite. Gelukkig mogen we ons elk jaar weer laten gaan als het aankomt op kerst zelf. Als ultieme inspiratie hebben wij de trends voor kerst 2020 alvast voor je op een rijtje gezet!

Kleur
Het klinkt misschien wat cliché, maar een kleurschema is altijd een goed begin. Ook dit jaar zijn er duidelijk een aantal kleuren die de boventoon voeren in het kerstassortiment. De eerste is al een tijdje een trend bij binnenhuisdecoratie. 

Marineblauw
Deze stijlvolle en donkere kleur pas perfect bij kerst. Een warme uitstraling maar ook een koude kleur die naadloos overgaat in een kersttafereel. Daarnaast is blauw natuurlijk een ideale kleur om te combineren met je kerstboom. Als je echt in een avontuurlijke bui bent kun je zelfs kiezen om een muur in je huis blauw te schilderen. Een prachtige kleur en een mooi excuus voor vernieuwing van je kamer. Als de boom al lang uit de deur is geniet je nog na van je spontane keuze.

Grijs
We horen je denken.. Grijs?! Ja inderdaad grijs. Deze kleur (of volgens sommige gebrek aan) heeft al jaren een slechte reputatie. Met veel kleur proberen we de grijze kleuren uit de 00's die we overnamen uit de VT Wonen uit ons geheugen te bannen. Super zonde als je het ons vraagt! Grijs komt namelijk weer terug. Maar natuurlijk wel in een nieuw jasje. De grijs die die najaar overal te zien is doet denken aan iets donkere sneeuw, of te wel, net wit af. Een subtiele kleur die enorm veel licht brengt in je kamer en deze daardoor direct groter zal maken. Kies vervolgens een of twee kleuren waarmee je de aandacht wil trekken. Deze, het liefste felle, kleuren ga je gebruiken voor decoratie en accenten. Je zult enorm van genieten van je rustige maar stijlvolle decoratie. 

Decoratie
Ook qua decoratie zien we wat anderen dingen gebeuren. Hoewel we waarschijnlijk nooit meer afscheid gaan nemen van de als zwaan gevouwen servet zijn er verder elk jaar weer mooi inspiratie trends om vrolijk van te worden. 

Natuurlijk 
Dit jaar gaan we voor natuurlijke decoratie. Dennenappels, sparrentakken maar ook zijn er een aantal bloemen in bloei in de maand december. Denk ook eens aan de Viburnum tinus, ook wel Sneeuwbal genoemd. Of Winterjasmijn (Jasminum nudiflorum) fleurt ook zeker je kamer op. In de wintermaanden is het niet altijd te voorkomen dat je minder naar buiten gaat. Maar het naar binnenhalen van de mooie winterse elementen zijn wij zeker een voorstander van!

DIY 
Ook deze trend is al een tijdje onder ons, maar wordt gelukkig ook bij kerst doorgetrokken! DIY staat voor Do-it-yourself. Of doe-het-zelven, zoals wij hier zeggen. Als je een snelle zoekmachine tocht aangaat op de term kom je enorm veel verschillende dingen tegen. En dus ook veel inspiratie! Dit alles valt nu makkelijk toe te passen. Denk eens decoratie in de boom, zelfgemaakt! Of een houder voor je kaars die je zelf kunt versieren. Online is er gelukkig genoeg inspiratie op te doen. Weet je niet goed waar je moet beginnen? In onze blog kun je heerlijke inspiratie opdoen, inclusief instructies!

Cadeaus
Wel degelijk een belangrijk element van kerst. Misschien niet het meest traditionele, maar dat nemen we maar even voor lief. Het uitzoeken van een cadeau voor een ander is namelijk een mooi gebaar van liefde. En als je ziet dat het cadeau een schot in de roos was, nog beter! 
Elk jaar zien we duidelijke trends als het aankomt op cadeaus, maar eigenlijk vinden we de trends van dit jaar stiekem zelf het leukste. 

Een ervaring
Geef een beleving cadeau! Natuurlijk zijn producten erg leuk om te krijgen en te geven. Maar een herinnering is zoveel meer waard. We zien daarom in de afgelopen jaren al vaker dat mensen liever iets leuks gaan doen dan elkaar een product cadeau te geven. En dat is dit jaar zeker aangekomen! Want weet jij na 3 jaar nog goed van wie je die trolley hebt gehad? Kans is dat je veel actiever en gelukkiger terugdenkt aan het karten met je beste vriend. Geef daarom voor dit seizoen een mooie activiteit cadeau. Ga met die ene vriendin schaatsen of uit eten. Of ga avontuurlijk indoor skydiven! Er zijn gelukkig genoeg opties, en je kunt zelf ook nog eens genieten van het cadeau wat je geeft. 

Anders ingepakt
Pak je cadeau eens anders in. De trend van dit jaar geeft zeker gehoor aan deze oproep. Pak je cadeau bijvoorbeeld eens in met eenvoudig bruin cadeaupapier en een touwtje. Dit klinkt misschien minder feestelijk maar is onder de boom prachtig (zeker in combinatie met de kleuren van het seizoen)! Een andere optie die we al vaker terug zien is het inpakken van cadeaus in stof. Bijvoorbeeld in een sjaal (die ook direct bij het cadeau wordt) of een eenvoudige dunne stof. Goedkoop te vinden op de markt en zeker origineel!

Adventskalender
Het is waar, de adventskalender is geen nieuwe uitvinding. Deze traditie is zelfs al jarenlang trend over de hele wereld! Maar waar we vroeger altijd dag voor dag moesten wachten op de chocolade zijn er nu ook andere invullingen, waar wij dol op zijn. 

Bier kalender
Ja zeker. Er zijn elk jaar meerdere adventskalenders gevuld met heerlijke biertjes. Elke dag mag je een vakje openen en genieten van de smaken. Naast een aantal gangbare biertjes worden de kalenders ook vaak aangevuld met speciale smaken zoals pumpkin spice of gingerbread. Allemaal aanraders!

Beauty
Verschillende grote merken, waaronder Rituals, hebben een kalender gemaakt met de fijnste beauty producten. Reken maar dat je enthousiast uit bed springt als je dagelijks een scrub, lotion of masker uit mag pakken.

Game & Film
Het zal je niet verrassen dat verschillende grote merken uit film en gaming met adventskalenders zijn gekomen. En wat zijn we er blij mee! Een kleine greep uit het online assortiment: Mario van Nintendo, Barbie, Harry Potter, Disney en zelfs Brandweerman Sam. 
Het uitpakken van cadeaus wordt op deze manier nog leuker. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »