Lekkerste warme chocolademelk recepten

  • 21 / 07 / 2020 0
Lekkerste warme chocolademelk recepten

Wat is meer winter dan warme chocolademelk! We hebben de heerlijkste recepten voor je klaargezet.

Warme chocolademelk. Dat heerlijke drankje waar iedereen wel een herinnering aan heeft. Opwarmen na uren lang schaatsen? Of misschien een kopje in de Winter Efteling tussen de achtbanen door? En de favoriet is natuurlijk wel, op bezoek bij opa en oma waar je altijd een zelf gemaakt kopje voor je neus krijgt. Zodat je zelf aan de slag kan hebben we de heerlijkste recepten voor je op een rijtje gezet,

Traditioneel
De traditionele chocolademelk. Altijd een winnaar! 
Voor twee personen (sharing is caring)


Ingrediënten
400 ml. volle melk 
100 gr. pure chocolade (liefste met lekker veel cacao)
50 ml. ongeklopte slagroom

How to make
De melk en slagroom voeg je samen in een klein pannetje. Op een laag vuur laat je het opwarmen terwijl je af en toe roert. Ondertussen kun je mooi de chocolade in kleine stukjes snijden. Hierdoor smelt het later beter. 

Wanneer de melk en slagroom goed warm zijn (let op! niet laten koken) voeg je de brokjes chocolade toe. Blijf alles rustig doorroeren totdat de brokjes chocolade volledig zijn gesmolten. Giet het heerlijke mengsel dan in een mok en voeg eventueel nog wat geklopte slagroom toe!

Salted caramel goodness
Karamel zeezout is inmiddels niet meer weg te denken. Maar heb je wel eens chocolademelk gemaakt met karamel zeezout? Heeeerlijk en aan te raden! 
Voor twee personen (sharing is caring)

Ingrediënten
400 ml. melk 

100 gr. pure chocolade
2 eetlepels karamelsaus (te koop bij de meeste supermarkten)
half theelepeltje grove zeezout

How to make
Schenk de melk in een klein pannetje en laat het rustig warm worden. Let op! Mag niet koken. Breek de chocolade in grove stukken en leg deze in de melk. Roer rustig door totdat de chocolade volledig is gesmolten. Liever wat donkerder? Je kunt altijd meer chocolade toevoegen. 

Voeg vervolgens de saus en zeezout toe en roer rustig door. Voel voorzichtig met een vinger of het drankje voor jou op temperatuur is. Wanneer alles vloeibaar en warm is kun je in grote mokken je creatie delen. 
Tip: in plaats van chocolade, saus en zeezout kun je ook direct een reep karamel zeezout toevoegen. 

Spicy me up - Chocolate 
Deze warme chocolademelk is zeker niet voor de beginners. Met de toegevoegde kruiden heeft dit drankje zeker een verrassende bite. Maar wat is het toch lekker. 
Voor twee personen (sharing is caring)

Ingrediënten
400 ml. melk 

100 gr. pure chocolade
1 theelepel vanille (extract kan, vers is altijd beter)
1 theelepel kaneel
1 chili peper
Bruine suiker toevoegen naar smaak
Tip: een scheutje rum is een heerlijke toevoeging

How to make
Schenk de melk in een klein pannetje en laat het rustig warm worden, maar niet koken! Voeg de chocolade toe aan de melk en roer rustig terwijl deze smelt. Voeg alle kruiden toe aan het mengsel en laat op laag vuur staan. Maak ondertussen de chilipeper schoon. Snij deze door de helft en verwijder de pitten. Deze peper voeg je nu toe aan het mengsel. Zet het vuur lekker hoog zodat je drankje goed warm wordt, maar niet laten koken! Als het in de pan goed warm is geworden haal je deze van het vuur en laat het 10 minuten rusten met de peper. Deze verwijder je na de 10 minuten. 

Proef je drankje en voeg naar eigen smaak wat bruine suiker toe (eventueel een scheutje rum!). Serveer je drankje in een grote mok en geniet :) 

Peppermint fun
Een heerlijke warme chocolademelk met een verrassende nasmaak. Heerlijk fris en houdt je zeker wakker tijdens een koude winteravond op de bank. 
Voor twee personen (sharing is caring)

Ingrediënten
400 ml. melk 

100 gr. pure chocolade
1 theelepel pepermunt extract (of 4 pepermuntjes)
halve theelepel vanille (extract kan, vers is altijd beter)
Slagroom naar eigen invulling
Stukjes zuurstok

How to make
Begin met het opwarmen van de melk in een steelpan. Vervolgens voeg je rustig de chocolade toe. Als je deze in stukken breekt smelt het sneller! Let wel op dat de melk niet te warm wordt. Deze mag namelijk niet koken. Voeg vervolgens de vanille en pepermunt toe. Mocht je gebruik maken van losse pepermuntjes heb je iets meer geduld nodig. Het kost wat tijd voor deze zijn gesmolten. 

Wanneer je drankje goed warm is kun je deze inschenken in grote mokken. Maak het af met een grote dot slagroom waar je de stukjes zuurstok overheen kan sprenkelen. Geniet!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »