Leukste steden met kerst

  • 03 / 07 / 2020 0
Leukste steden met kerst

Bij kerst denken we al snel aan samen met de familie genieten van een mooi diner. Maar reizen met kerst kan ook spectaculaire momenten opleveren! Al deze plekken zijn zeker een aanrader.

Kerst is een moment om samen te zijn met familie, dat wordt ons vaak verteld. Maar en mooie trip met je partner of vriendinnen kan ook een ideale invulling zijn voor de kerstdagen! Wij zijn zeker voorstander van een tripje met kerst. En volgend jaar kan je alsnog weer aansluiten bij het diner met de familie. 

Rovaniemi - Finland
Er is waarschijnlijk geen plek om te bezoeken die meer perfect is dan deze bestemming in Finland. Geruchten gaan namelijk dat dit eigenlijk de plek is waar de kerstman vandaan komt. Daarom hebben ze in dit Noordelijk gelegen dorpje hun geschiedenis omarmt en kun je genieten van spectaculaire gebouwen omhuld in witte sneeuw. Maar ook het Noorderlicht kun je spotten tijdens je tripje. 
Wanneer je het dorpje hebt verkend is het tijd om op slechts 10 minuten afstand een bezoekje te brengen aan Santa Claus Village! Rendieren ontmoeten, op de foto met de kerstman, op een sneeuwscooter het landschap verkennen. Allemaal mooie opties!

Praag - Tsjechië
Praag is een bestemming waar steeds meer over gesproken wordt in de afgelopen jaren. En terecht! Een combinatie van mooie architectuur, vaak nog onbekende Tsjechische lekkernijen en ook vriendelijk voor de portemonnee. Begin december wordt de start versiert met duizenden kleurrijke lampjes. Vooral de bekende kerstmarkt op het Oude stadsplein, mét grote kerstboom, is een aanrader. Naast dat je hier sowieso goede cadeaus gaat vinden voor familie en vrienden kun je Tsjechië gastronomisch leren kennen door de vele kraampjes met eten. 

Londen - Engeland
We konden deze niet weglaten van de lijst! Het bezoeken van kerst in Londen is inmiddels een cliché, maar geloof mij, we voor een reden! In december wordt de grootste winkelstraat, Oxford Street, volledig in lampjes gehuld. Elk jaar kiest de stad een thema zodat alles er prachtig uit komt te zien. Daarnaast zijn er door de gehele stad kerstbomen te vinden en ook een aantal winkels zijn de moeite waard om te bezoeken. Bijvoorbeeld speelgoedwinkel Hamleys of warenhuis Harrods!
Daarnaast is de stad vol met kerstmarkten zoals Winter Wonderland in Hyde Park waar je ook nog eens kan genieten van verschillende kermisattracties, kun je heerlijk eten op kleine markten in bijvoorbeeld Shoreditch of Camden en sluit je dag af in een sfeervolle setting in Covent Garden waar de artiesten je zullen toezingen. 

Antwerpen - België
Dicht bij huis en toch het gevoel alsof je ver op vakantie bent! Antwerpen transformeert in december naar een prachtige stad vol lichtjes en markten. De architectuur in de stad komt nog mooier tot zijn recht met alle gekleurde lampjes, en de pleinen staan vol met markten. Glühwein is op vele plekken te vinden net als verschillende zang en dansoptredens. Daarnast doen de verschillende winkels ook zeker een belangrijke bijdrage aan de sfeer door winkels om te toveren in een winter wonderland en grote kortingen te geven op het assortiment. Scoor je kerstcadeau!

Montreal - Canada
Geen probleem om een tripje wat verder weg te plannen? Dan raden we zeker Montreal in Canada aan! Deze unieke stad heeft zeker een divers scala aan activteiten naast het feit dat het een prachtige en unieke stad is om te bezoeken. De inwoners zijn uiterst vriendelijk en helpen je graag met het vinden van de juiste plekjes. De Santa Claus Parade is een jaarlijks spektakel met dans en muziek wat je zeker niet mag missen. Neem deel aan een speciale lampjes optocht waarbij je samen met 10.000 anderen de stad kan verlichten met je lichtje. Of bekijk de meerdere ge-thematiseerde vuurwerkshows in het oude gedeelte van de stad. 

 

Let op! In verband met de COVID-19 pandemie raden wij je aan goed na te denken over een reis naar het buitenland. Bekijk ook de restricties per land om niet voor verrassingen te komen staan. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »