Wat moet je doen op derde kerstdag?

  • 12 / 10 / 2020 0
Wat moet je doen op derde kerstdag?

Kerst! Je kijkt er het hele jaar naar uit, en ineens is het voorbij. Maar wat moet je dan doen op derde kerstdag, vóór die periode tussen kerst en oud & nieuw begint?

Kerst! Dit zijn de dagen waar je het hele jaar naar uitkijkt, al gaan deze dagen ook weer heel snel voorbij. Eerste kerstdag en tweede kerstdag zijn drukke dagen waarbij je je familie bezoekt en lekker met vrienden eet, maar wat doe je op derde kerstdag? De traditie in Nederland is om kerst nog even te verlengen met een derde kerstdag. Dit maakt de periode tussen kerst en oud& nieuw extra leuk! Benieuwd wat je kunt doen op de derde kerstdag? Lees dan snel verder!

Wat te doen op 3e kerstdag

Tijdens de kerstdagen is er overal genoeg te doen. Je kunt op de eerste en tweede kerstdag gezellig met je familie samen iets gaan doen zoals brunchen of uitgebreid gourmetten. De derde kerstdag is een onofficiële kerstdag waarbij we ook graag nog een dagje uitpakken. Steden zijn mooi versierd met lichtjes overal, er staan vele kerstmarkten in omgeving en alle winkels zijn natuurlijk ook weer geopend. Tijd om er een dagje op uit te gaan, en daar helpen we je, net zoals met de kerstgeschenken, graag mee verder! 

Een dagje naar de winter Efteling

De mensen die denken dat de Efteling alleen leuk is als je kind bent, hebben het echt bij het verkeerde eind. De winter Efteling is perfect voor de derde kerstdag. Net na Kerst is het namelijk ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de winter Efteling. Tijdens de winter Efteling kun je niet alleen jouw favoriete attracties bezoeken, maar je kunt ook nog eens een heerlijk glaasje Glühwein drinken in het park. Hoewel niet alle attracties open zijn tijdens de winter zijn er meer dan genoeg dingen die je wel kunt doen. Dit maakt het dan ook zo’n leuk optie voor de derde dag van kerst.

Een kerstmarkt bezoeken

Bij het zoeken naar “wat te doen op 3e kerstdag”, komen de kerstmarkten al snel naar voren. De meeste mensen staan er niet altijd bij stil, maar de kerstmarkten duren over het algemeen langer dan dat Kerst zelf duurt. Dit betekent dus dat de derde dag van Kerst dé dag is om deze markten te bezoeken. Aangezien de meeste mensen de markt bezoeken voorafgaand aan het kerstfeest zelf, is het op de derde kerstdag vaak erg rustig. Dit zorgt ervoor dat je niet overspoelt wordt met andere bezoekers. 

Eet een lekker oliebol en haal alvast wat nieuwe kerstspullen in huis. In Nederland kun je onder andere markten vinden in Valkenburg, Maastricht en Amsterdam. Voor de echt grote markten zal je natuurlijk naar onze buren moeten. In Keulen en Düsseldorf zijn de markten echt een stuk uitbundiger dan bij ons. Daar zullen de kerstmarkten zelfs op derde kerstdag 2022 nog gezellig zijn. 

Een dagje niksen op de derde kerstdag

Een dagje niets doen, dat is ook een goede optie voor net na de Kerst. Tijdens Kerst heb je het al druk genoeg met familie, het is dus tijd om even goed te ontspannen op de derde kerstdag. Schenk voor jezelf een lekker glas warme chocomelk in, pak een dekentje en ga languit op de bank liggen. Het is tijd om even tijd voor jezelf te nemen. Krijg je toch familie over de vloer? Maak er dan een gezellige filmavond of spelletjes dag van. Op deze dag kun je extra genieten van de inhoud van je gekregen kerstpakket. Je hoeft echt niet de deur uit om een leuke dag te beleven. Een dagje thuisblijven is een prima besteding van je derde kerstdag 2022.

Derde kerstdag hoeft dus echt geen saaie dag te zijn, je bepaald geheel zelf wat je van deze dag maakt. Door er samen op uit te gaan en een leuke dag te beleven zal ook jij zorgen voor een mooie afsluiting van het Kerstfeest. Met deze tips en tricks heb je in ieder geval een beter inzicht in de mogelijkheden! In ieder geval alvast veel plezier gewenst op zowel de eerste-, tweede- en derde kerstdag 2022!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »