Terug

Kerstmis trends 2019

  • 19 / 07 / 2019 0
Kerstmis trends 2019

Onlangs bezochten we dé kerstbeurs met als centraal thema: de Kerstmis trends 2019. Hoe ziet de kerst anno 2019 eruit? Welke kleuren overheersen in het kerstdecor? Zijn er topics die dit jaar in de spotlight staan? We liepen rond in het kerstsprookje en informeren je over de kleur van de kerstballen, opvallende voorwerpen en de kleuren voor de gezelligste periode van het jaar! Benieuwd hoe december eruit gaat zien? We lichten de drie opvallendste trends toe.

Vintage: glazen kerstballen en engelenhaar

In de traditievolle periode van december wordt het vizier gedraaid naar het afgelopen jaar en wordt de balans opgemaakt. In vogelvlucht en bij kaarslicht wordt teruggeblikt naar de memorabele momenten met het gezin, vrienden en familie. Boven een feestmaaltijd komen de herinneringen naar boven. Die weemoed en nostalgie krijgt een plekje in de kerstdecoratie en natuurlijk horen daar kerstpakketten bij!. Want de mondgeblazen en handbeschilderde glazen kerstballen zijn weer helemaal terug. Je hoeft dus geen fortuin op te maken aan nieuwe decoratie, haal de doos met grootouders’ kerstballen van de zolder en sla je slag. Niet alleen die vintage kerstballen, ook de andere kerstdecoratie van weleer, zoals de kleurrijke vogeltjes op een clipje met veertjes als staart, mogen in de kerstboom van 2019 geclipt worden.

Velvet en goud: royale kerstmisgevoelens

De opvallendste kleurtrend voor de kerst van 2019 is de velvetkleur in combinatie met goud. Indigo, midnachtsblauw, donkergroen en -rood zijn de veel gespotte kleuren. Kies er eentje uit voor je kerstdecoratie en gebruik deze in afwisseling met goud. Het kleurenspel oogt niet alleen luxueus, de combinatie heeft de eigenschap verwarmend te werken. Een fijne eigenschap tijdens de donkere dagen waarin wordt gehunkerd naar warmte en samenzijn. Door als stof velours decoraties af te wisselen met goud wordt het geheel ook nog eens extra feestelijk en uitnodigend.

Natuurlijk groen: eerlijke en ecologische kerst

Het afgelopen jaar stonden thema’s als duurzaamheid en ecologie in de schijnwerpers van interieurontwerpers. De kersttrend van 2019 neemt deze over. De natuurlijke en eventueel dennenboom mag in de huiskamer worden geplaatst. De geur van dennenbos is helemaal hot dit jaar. De boom wordt opgetuigd met ecologische decoraties vervaardigd uit natuurlijke materialen. In de huiskamer sieren echte dennenappels, bloemstukken en een adventskrans van dennentakken, met bessen de schouw, muren en tafels. Niet alleen in de boom, ook onder de boom vinden eerlijke cadeaus meer en meer hun weg. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box