4 redenen om een eindejaarsgeschenk te sturen

  • 29 / 08 / 2023 0
4 redenen om een eindejaarsgeschenk te sturen

Voordat we het weten is het einde van het jaar weer in zicht. Dit is dan ook al het moment om een goed kerstcadeau personeel uit te zoeken. Hetgeen wat de meeste bedrijven ook trouw elk jaar doen. Maar je zou ook graag weleens iets anders willen. NIet elk jaar weer hetzelfde kerstpakket, maar je personeel op geheel andere wijze verrassen. Dat betekent natuurlijk niet dat het kerstpakket volledig opgegeven moet worden, maar wel dat er wellicht iets toegevoegd kan worden. Dan denken we natuurlijk aan een eindejaarsgeschenk.

Maar waarom zou je voor een eindejaarsgeschenk kiezen? Wat levert het op? In dit artikel zetten we vier goede redenen op een rij.

Val op

De meeste bedrijven kiezen voor een standaard kerstpakket. We kennen ze allemaal wel. Het traditionele pakket met lekkere versnaperingen, drankjes en andere goodies. Die hebben we na enkele jaren echter wel gezien. Het is veel leuker om op te vallen. Iets anders doen dan normaal. Daarom is een eindejaarsgeschenk personeel ook zo’n goed idee. Kies in plaats van een klassiek cadeau voor iets unieks en geef deze ook op een bijzonder moment weg. Hiermee gooi je gegarandeerd hoge ogen. 

Versterk de individuele relaties 

Het is van essentieel belang dat jouw personeel het fijn vindt om bij jou te werken. Als ze zich niet gewaardeerd voelen en gewoon niet op hun plek zitten op het werk, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de productiviteit. Onderzoek toont duidelijk dat werknemers die gelukkiger zijn, ook beter werk afleveren. Bovendien hebben ze meer voor hun werkgever over als ze zich gewaardeerd voelen. Daarom is het heel belangrijk dat de individuele relaties versterkt worden. Een eindejaarsgeschenk kan hier zeker bij helpen. Dit hoeft niet eens een heel spectaculair of duur cadeau te zijn. Het is het gebaar dat telt. 

Als bedankje 

Hoe vaak bedank je jouw personeel nou echt voor het werk dat zij doen? Waarschijnlijk te weinig. En natuurlijk het is het werk waar ze voor gekozen hebben en ze krijgen ook netjes iedere maand betaald, maar het is toch anders als iemand even een schouderklopje geeft en ‘bedankt’ zegt. Dat geeft een goed gevoel en we doen het echt te weinig. 

Gebruik het einde van het jaar dan ook om dit goed te maken. Om ieder personeelslid persoonlijk te bedanken voor zijn of haar inzet van het afgelopen jaar. Run je een klein bedrijf? Dan is het leuk om voor ieder persoonlijk een ander cadeau uit te zoeken. Je kunt er ook voor kiezen om het cadeau voor iedereen hetzelfde te houden, maar deze te vergezellen met een persoonlijk briefje. 

Reclame 

Laten we eerlijk wezen, dergelijke cadeaus zijn ook altijd een vorm van zelfpromotie. Laat bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf drukken op een snijplank. Dit past goed bij de tapas die in het eindejaarsgeschenk zitten. Tegelijkertijd drukt het jouw stempel op de producten. Ook een leuk idee om zakenrelaties te schenken. Zo roept de naam van jouw bedrijf direct positieve gevoelens op. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »