De makkelijkste voorgerechten voor kerst op een rij

  • 24 / 11 / 2023 0
De makkelijkste voorgerechten voor kerst op een rij

Een heerlijk kerstdiner vraagt wel om de nodige voorbereidingen. Misschien ben je nu al bezig met het samenstellen van een goed menu. Niet gemakkelijk, want je moet met veel wensen rekening houden. Bovendien wil je ook niet uren in de keuken staan als er familie over de vloer is. Gelukkig hoeven lekkere gerechten niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Ben jij nog op zoek naar een goed voorgerecht om jouw kerstdiner compleet te maken? Maar wil je het zo eenvoudig mogelijk houden? Laat je dan inspireren door de volgende simpele kerst voorgerechten

Carpacciosalade 

Carpaccio is bij veel mensen favoriet. Bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden en een lichte maaltijd om een menu mee te beginnen. Kies voor kant-en-klare voorgesneden plakjes, zodat je enkel nog wat ingrediënten moet toevoegen om de salade compleet te maken. Serveer de carpaccio met geroosterde pijnboompitten, truffelmayonaise of olijfolie, rucola en wat kaas. 

Eet je liever vis als voorgerecht? Dan kun je in plaats van carpaccio ook zalmplakjes gebruiken. 

Soepen 

Soep is heel gemakkelijk te bereiden. Hoe langer hij op het vuur staat, hoe meer smaak hij krijgt. Je kunt de soep dan ook gemakkelijk een dag van tevoren bereiden. Houd er wel rekening mee dat de soep niet al te vullend mag zijn. Anders loop je het risico dat mensen al vol zitten voordat het hoofdgerecht geserveerd wordt. Kies daarom bij voorkeur voor heldere soepen. Denk bijvoorbeeld aan kippensoep of heldere champignonsoep. Kies je toch voor een romige soep? Serveer dan slechts een kleine hoeveelheid. 

Borrelplank 

Je kunt het kerstdiner ook starten met een heerlijke borrelplank. De meeste borrelhapjes kun je rond de feestdagen gewoon kant-en-klaar in de supermarkt krijgen. Je kunt het ook simpel houden met wat toastjes en smeersels of fruit en groente en een heerlijke dip. Ook zou je zelf bladerdeeghapjes of zalm- en carpacciorolletjes van wraps kunnen maken. 

Garnalencocktail 

De garnalencocktail is een absolute klassieker tijdens de feestdagen. Het is snel in elkaar te zetten en je kunt enorm veel variëren met smaken en texturen. Bijna elke familie heeft wel één of meerdere recepten voor garnalencocktails. Je kunt deze natuurlijk ook eenvoudig online vinden. Serveer de garnalen met een lekkere saus en in een leuk bakje om de ervaring compleet te maken. 

Voorgerechten voor kinderen 

Eten er kinderen mee? Dan is het goed om hier rekening mee te houden bij het maken van de voorgerechten. De meeste kinderen houden niet van uitgesproken smaken zoals garnalen, zalm of carpaccio. Maak daarom voor hen iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een mini tomatensoepje of een spiesje met mozzarella en cocktailworstjes. Wil je het net wat specialer maken? Creëer dan enkele mini pizzaatjes in een vrolijke vorm. Je kunt een koekuitsteker gebruiken om bijvoorbeeld een kerstboomvorm of een stervorm te creëren. Houd de mini pizza’s eenvoudig met wat tomatensaus en kaas en elk kind zal smullen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »