5 kerst funfacts

  • 14 / 10 / 2021 0
5 kerst funfacts

In deze nieuwe blog 5 feitjes en leuke weetjes over kerst die jij waarschijnlijk nog niet wist!

5 kerst funfacts

Kerst, we zijn er dol op! En daarom delen wij ook graag de fun facts die wij hebben geleerd over deze magische en (hopelijk) witte periode. 

De kerstman in Canada heeft z’n eigen postcode

In Canada heeft de Kerstman zijn eigen postcode, namelijk H0H 0H0. Kinderen in Canada krijgen zelfs antwoord als ze post sturen naar de Kerstman, maar dan moeten ze hun brief wel voor 16 december versturen.

De kerstman bezoekt 822 huizen per seconde

Dat de kerstman op kerstavond heel de wereld rondgaat om kerstcadeautjes af te leveren, wist je natuurlijk al. Maar wist je dat hij om alle huizen te kunnen bezoeken maar liefst 822 huizen per seconde afwerkt? Dat betekent dat hij zich moet voortbewegen met een snelheid van 1046 kilometer per seconde. Snelle gast, die kerstman!

Rendieren hebben écht een rode neus

Omdat ze anderhalf tot twee keer zoveel haarvaatjes in hun neus hebben als mensen, gaat het bloed in de neus sneller stromen, waardoor er vanzelf een rode neus ontstaat.

Minder dan de helft van de wereld viert kerst.

Voor ons is kerst een jaarlijks terugkerende traditie en in heel Europa en Amerika wordt er jaarlijks groots uitgepakt. Dit is niet overal ter wereld het geval. Veel landen vieren eind december wel degelijk een speciaal feest, maar met net andere tradities. Wereldwijd wordt er maar in 45% van de landen kerst gevierd, dit is dus minder dan de helft!

De witte kerstdagen zijn verleden tijd

Het liefste wordt natuurlijk iedereen op kerstochtend wakker met de vol gesneeuwde straten. De kans op zo’n witte kerst is echter maar zo’n 7% en tussen 1981 en 2009 konden Nederlanders niet één keer genieten van een witte kerst. De kans op een witte kerst zal de komende jaren alleen maar afnemen.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »