Alternatieve kersbomen: Doe-het-zelf of kopen?

Alternatieve kersbomen: Doe-het-zelf of kopen?

Alternatieve kerstbomen: Doe-het zelf of kopen?

Ook helemaal klaar met die ouderwetse groene boom in je woonkamer tijdens de feestdagen? Er zijn tegenwoordig steeds meer leuke en unieke alternatieven voor de traditionele kerstboom. In deze blog leggen we je uit welke alternatieven er allemaal zijn en waar je deze kunt kopen en of je deze zelf kunt maken voor de creatieve mensen onder ons.

Voordelen van alternatieve kerstbomen

Alternatieve kerstbomen zijn duurzamer dan die grote groene boom in je kamer en zorgen niet voor rotzooi zoals, potgrond, dennen of takjes. Daarnaast kun je een alternatieve kerstboom helemaal naar jouw wens aanpassen en passen deze veel beter bij het interieur van je huis. Ook kun je elk jaar weer een andere alternatieve kerstboom maken of kiezen en kun je deze zo creatief maken als je zelf wil.

Welke alternatieve kerstbomen zijn er allemaal?

Om te beginnen is een houten kerstboom een leuk alternatief voor de traditionele kerstboom. Hierop heb je weer verschillende varianten met zowel takken als plankjes en dit is ook een manier om zelf te maken, maar hier later meer over. De metalen, ook wel moderne kerstboom genoemd, is een perfecte oplossing voor de personen die iets minder opvallends in hun woonkamer willen hebben. Deze alternatieve kerstboom kan als verlenging van alle overige meubelstukken gezien worden en als een echt kunstwerk beschouwd worden. Zowel de houten als metalen kerstboom zijn op diverse webshops te bestellen. Mocht je echt iets anders willen dan is de plafond kerstboom, ook wel omgekeerde kerstboom, een goede optie. Hierbij zit de smalle top van de boom niet aan de bovenkant van de boom, maar aan de onderkant.

Alternatieve kerstboom zelf maken

Mocht je nu twee gouden handjes hebben en de alternatieve boom niet willen kopen, maar zelf willen maken, kan dit natuurlijk ook. Via deze link worden er verschillende manieren van houten kerstbomen uitgelegd hoe je deze helemaal zelf kunt maken. Uiteraard kun je hier zelf ook je fantasie op los laten en kerstboom van takken, steigerhout of bamboe maken. Mocht je iets kleinschaliger willen kun je er ook voor kiezen om een variant aan de muur te maken door bijvoorbeeld een aantal houten latjes of takken in een driekhoeksvorm aan elkaar vast te maken en dit aan de muur te hangen als decoratie. 

Ben jij dit jaar dus toe aan iets anders? Er zijn genoeg alternatieven voor de traditionele kerstboom, of je nu besluit om deze te kopen of zelf te maken, het kan allemaal!

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »