Terug

De meest originele ideeën voor een kerstdiner

  • 09 / 10 / 2020 0
De meest originele ideeën voor een kerstdiner

Het kerstdiner is, gelukkig, een mooi en belangrijk onderdeel van kerst. Maar hoe zorg je na al die jaren voor een originele avond? Nou met deze tips bijvoorbeeld!

De meest originele ideeën voor leuke kerstdiners

Kerst, hét feest van de gezelligheid. Veel mensen vinden het leuk om met kerst samen te dineren. Nu is het alleen wel zo dat het vaak uitkomt op eenzelfde soort diner. De meeste mensen zijn door al die jaren kerst wel door hun unieke ideeën heen. Gelukkig hebben we hieronder dé meest originele ideeën voor een kerstdiner thuis op een rijtje gezet. Door middel van een origineel kerstdiner in combinatie met een leuke kerstgeschenk voor de mensen van wie je houdt zal ook jij deze kerst pas echt uniek kunnen vieren.

Hou een foute truien feest

Waarschijnlijk heb je wel eens een ontzettend foute trui van die lieve tante gekregen als kerstgeschenk. Voordat je deze trui zomaar bij het oud vuil zet kun je ervoor kiezen om een foute truien kerstfeest te organiseren. Vraag aan iedere gast om een zo fout mogelijk kersttrui aan te doen. De foute truien maken de sfeer gelijk een stuk luchtiger. Daar komt natuurlijk bij dat je dit jaar pas echt een unieke foto van het gezelschap kunt maken. Zo ben je voorzien van een foto waar je iedere keer weer een grote lach van zult krijgen wanneer je hem ziet.

Laat iedereen een hapje maken

Wat is een leuker kerstgeschenk dan een diner wat anderen voor je klaar hebben gemaakt? Mochten jouw gasten het leuk vinden om te koken dan zou je voor kunnen stellen om iedereen een bepaald hapje te laten maken. Het leukste is natuurlijk om een bepaald thema te kiezen. Kies bijvoorbeeld zeevruchten of Spaans en kijk waar iedereen mee aan komt zetten. De een doet het voorgerecht, de ander een bijgerecht en weer een ander het toetje. Super leuk en ook nog eens erg lekker.

Speel Cluedo tijdens het dineren

Het is ook een leuk idee om een speciale kerstversie van Cluedo te spelen tijdens het dineren. Dit verdient natuurlijk wat meer uitleg. Je hebt speciale spellen die bedoeld zijn voor tijdens het dineren. Tussen de gangen door moet je aan de hand van een verhaal een moord oplossen. Precies, een van de aanwezigen is natuurlijk de schuldige. Dit is vooral een leuke optie voor de mensen die besluiten om kerst met vrienden te vieren. Door het spel zal het nooit stilvallen tijdens het eten. Heb je kleine kinderen dan zijn er ook speciale kinderversies te vinden. Hier deel je bijvoorbeeld iedere gang een klein kerstgeschenk uit aan iemand aan tafel.

Zolang je een beetje out of de box denkt zijn er meer dan genoeg leuke ideeën te verzinnen voor een kerstdiner bij jou in huis. Tijd om onder elkaar te zetten wat je wilt gaan maken en om een lekker recept op te zoeken. Vervolgens hoef je alleen nog maar een aantal kerstgeschenken te kopen, de boom op te zetten en de kaarsjes aan te weten. Voor je het weet heb je een kerstdiner achter de rug wat je voor altijd zult herinneren!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box