Kersttradities waar je peuter leuk aan mee kan doen

  • 21 / 10 / 2020 0
Kersttradities waar je peuter leuk aan mee kan doen

Zeg je kerst, zeg je tradities (oké vooruit en eten dan). Maar soms kan het moeilijk zijn om de kleintjes van het gezin te betrekken bij de tradities van kerst.

Kersttradities waar je peuter leuk aan mee kan doen!

Zeg je kerst, zeg je tradities (oké vooruit en eten dan). Maar soms kan het moeilijk zijn om de kleintjes van het gezin te betrekken bij de tradities van kerst. Je kunt immers moeilijk de kinderen midden in de nacht om de vuurkorf zetten met een glaasje Gluhwein, of je verlanglijstje aan ze geven voor inspiratie. Gelukkig zijn er ook genoeg tradities waar je je peuter wel bij kunt betrekken! Hieronder hebben we een aantal tips verzameld die je kleintje nog jaren als herinnering mee kan dragen.  

De boom versieren

Maak je geen zorgen als de gedachte om je peuter los te laten op je hoofdboom te veel is. Ze kunnen nog steeds op een veel minder stressvolle manier betrokken raken. Geef ze hun eigen kleine boom om te versieren! Ga naar de winkels (liefdadigheidswinkels en eurowinkels zijn perfect) en laat ze een kleine boom en een paar goedkope decoraties uitkiezen om ze er meteen bij te betrekken. Of zoek een vilten boom met versieringen - je vindt deze in de meeste bekende knutselkettingen voor een zeer betaalbare prijs. Voel je je super knutselig? Bestel wat knutselpapier en maak je eigen boom om op een deur of raam te plakken voordat je decoraties maakt met papier om erop te hangen. Laat je kinderen los op hun mini boom terwijl jij alvast de Gluhwein een goede review geeft. Bonus-ouderpunten om ze de boom ook in hun slaapkamer / kinderkamer / speelkamer te laten houden!

Een feestelijke lichtjesjacht 

Dit is het beste als u eerst wat vooronderzoek doet om te kijken waar de mooiste versiering te vinden is. Als je het niet zeker weet kan het handig zijn om te kijken op de website van je stad of een snelle Facebook-vraag in lokale groepen kan ook wonderen doen! Vind de wijken met de beste kerstverlichting buiten hun huizen, wacht tot het donker wordt en ga op verkenning. Als het mogelijk is, kun je dit het beste te voet doen, maar als je het in je auto moet doen, is het net zo leuk. Kijk wie het eerst karakters kan herkennen: de kerstman, rendieren, elfjes en zuurstokken! 

Decoraties met zoutdeeg

Zoutdeeg is gemakkelijk te maken (Bekijk hier een recept) en gemakkelijk te manipuleren voor kleine handjes. Maak het persoonlijk door een hand, voet of vingerafdruk in de achterkant van je vorm te drukken, bak het en laat het afkoelen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat je een gaatje achterlaat waar je een lint doorheen kunt halen om op te hangen voordat je ze laat drogen. Eenmaal droog, laat de kinderen los met verf en glitter om ze nog meer feestelijke sprankeling te geven. Voer de linten erdoor als ze klaar zijn, knoop een lus in en maak je klaar om ze aan de boom te hangen - zorg ervoor dat je hun leeftijd en datum ook op de achterkant schrijft. Dit is een hele leuke om jaar na jaar te doen, zorg er wel voor dat je ze tussen de feestelijke seizoenen lekker droog houdt!

Maak rendiervoer (te gebruiken in de tuin)

Een goede voor regenachtige dagen, rendiervoer is super eenvoudig te maken. Het beste stukje? Je kunt vrijwel alles wat je in je kasten vindt gebruiken! Vorig jaar gebruikten we rijstkrokantjes, haver, een beetje vogelzaad / noten (omdat deze rendieren als vogels moeten vliegen) en wat chilipoeder om zijn neus rood te laten gloeien. Hoe verleidelijk het ook is om glitter te gebruiken, het is niet geweldig voor dieren in het wild, dus probeer het indien mogelijk te vermijden - we gebruiken soms een snufje suiker om te doen alsof het magisch stof is! Meng je rendiervoer en doe het in kleine zakjes, klaar om over de nacht te strooien. Praat over rendieren terwijl je het doet - waar ze vandaan komen, wat ze graag eten en waarom ze voedsel nodig hebben om ze energie te geven. Berg het op en strooi het op kerstavond buiten (of zet het bij de open haard)!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »