Herkomst van kerst

  • 19 / 10 / 2020 0
Herkomst van kerst

Heb je er ooit over nagedacht wat de oorsprong van Kerstmis is? We weten allemaal dat het de tijd van het jaar is waarin de wereld in paniek raakt over het krijgen van de perfecte geschenken, het koken van de lekkerste maaltijd en het geven van de beste feesten. Maar heb je je ooit afgevraagd wanneer het allemaal begon? We zijn hier om de oorsprong van Kerstmis met je te delen!

 

Hoe werd Kerstmis in de jaren 1900 gevierd?

In de jaren 1900 was de grootste verandering in Kerstmis de commercialisering van de feestdag, waarbij bedrijven manieren vonden om de feestdag meer op kinderen te richten en speelgoed als cadeau te kopen. In 1902 werd de pluchen teddybeer speciaal voor Kerstmis uitgevonden. Elk jaar sinds dat moment proberen bedrijven hebben het ‘speelgoed van het jaar’ voor Kerstmis uit te brengen.

Vóór 1850 was er een sterke traditie om kousen op te hangen en hier cadeaus in te doen. Dit bleef een traditie zelfs toen speelgoed het geschenk bij uitstek werd. Met kousen vonden kinderen klein speelgoed en een sinaasappel (of appel) in hun kous die op kerstochtend zou worden opgehangen en klaar om doorheen te worden geslagen.

In Amerika probeerden ze ondanks de grote depressie in de jaren twintig nog steeds de kersttradities bij te houden en families probeerden ervoor te zorgen dat de kinderen op die dag iets te openen hadden.

The Coca-Cola Company

Een groot hoogtepunt van Kerstmis in de 20e eeuw was het iconische beeld van de Coca Cola Santa die voor het eerst aan de wereld werd getoond. Sinds 1931 tot op de dag van vandaag markeerde het zien van dat beeld van de kerstman het begin van de feestdagen.

Gedurende de 20e eeuw werden kerstfeesten een grote post-depressie en zoals veel van de evoluties van de 20e-eeuwse kersttraditie is deze tot op de dag van vandaag bij ons gebleven.

Van de wortels in de winterzonnewende tot nu een vrij commerciële vakantie. Heeft de lange geschiedenis van Kerstmis je verrast?

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »