Kersttradities van over de hele wereld - 2

  • 03 / 06 / 2020 0
Kersttradities van over de hele wereld - 2

Kerst is een jaarlijkse zekerheid. En waarschijnlijk heb je ook meteen een beeld van hoe dit eruit ziet!
Maar elk land heeft andere tradities. Lees hier welke.

Elk land heeft eigen tradities en helden om tegenop te kijken. Zo komt Sinterklaas elk jaar de kleintjes in Nederland belonen met een cadeau voor goed gedrag. Ook is de kerstman uit Amerika geen onbekende meer voor ons. Maar wat voor tradities zijn er rondom kerst op andere plekken in de wereld?

Scandinavië
In Scandinavië gaan ze los! Versieren van het huis, sturen van kerstkaarten en ook het sturen van je verlanglijstje is extreem populair (naar 1 Reindeer way natuurlijk). Maar in Denemarken krijgen ook de huisdieren een cadeau! Noorwegen heeft ook een traditie om een kerstboom weg te geven. Zo schenkt Oslo een prachtige grote boom voor Londen om te presenteren op Trafalgar Square. In Groenland worden jaarlijks honderden brieven ontvangen voor de kerstman. In een mooi kerstdorpje schrijven vrijwilligers uren om kinderen een reactie te sturen!

Australië
Een kerstervaring zal voor veel bezoekers vreemd aanvoelen. De witte stranden, felle zon en zomer activiteiten komen vele Westerse landen niet bekend voor. In dit land draait kerst volledig om eten. Zo worden er barbecues georganiseerd voor vrienden en familie, zijn er ontbijtjes voor de buurt en nemen veel mensen een mand vol chocolade of kaas mee om te delen.

Azië
Aangezien het merendeel van Azië niet het christelijke geloof aanhangt zijn er relatief weinig gebieden waar kerst wordt gevierd. Maar er zijn een aantal uitzonderingen.  De grote steden in Japan en China maar daarnaast ook Hong Kong nemen de traditie van cadeaus geven over. Jongeren in China schenken elkaar een versierde appel voor geluk en vrede. In Zuid-Korea is het geven van geld en cadeaus al jarenlang een traditie. Daarnaast worden winkelcentra groots versierd. In Japan is het vooral een feestdag voor verliefde koppels en in het overwegend christelijk Filipijnen worden er veel kerstkaarten en bloemen naar elkaar gestuurd.

Zuid-Amerika
In Costa Rica verschijnt na de kerstmis op kerstavond baby Jezus in de kribbe thuis, met cadeaus! Kinderen schrijven hier dan ook weken lang brieven naar Jezus om te vertellen wat ze graag willen ontvangen. In Peru komt het hele gezin samen rondom een enorme kalkoen en in Brazilië ruilen de kinderen sokken voor het ruim in voor cadeaus. In Mexico wordt er 9 dagen lang vóór kerst elke avond een piñata geslagen tot deze snoepjes geeft. De echte cadeaus komen voor de kinderen vaak pas in januari tijdens driekoningen.  

Rusland
In 1935 wisten ze het, na jaren van onduidelijkheid over de kerstviering zou dit groots terugkomen. Het optuigen van een boom, het versieren van de stad en het krijgen van cadeaus van Grandfather Frost en zijn kleindochter werden onderdeel van de traditie. Voorheen werd de feestdag in januari gevierd, maar nu is het op 25 december.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »