5 leukste spellen om te spelen met kerst!

  • 29 / 04 / 2021 0
5 leukste spellen om te spelen met kerst!

Kerst! De twee dagen waarbij je tijd door mag brengen met je familie en kan genieten van wat je maar wil. Maar wat voor opties zijn er allemaal tijdens de feestelijke dagen? Met name als je graag weg wilt blijven bij de standaard woonboulevard, pretpark of bioscoop.

Twee dagen vullen met kerstactiviteiten is niet altijd zo makkelijk als dat het klinkt. Daarom hebben we een aantal hele leuke spellen voor jong en oud op een rij gezet. Ideaal voor het hele gezin en brengt nóg meer gezelligheid. 

Familiequiz
Een leuke quiz kan altijd! En met het grote aanbod in de wijde wereld kun je zelf bepalen waar de quiz over gaat. Mocht de familie zelf enthousiast zijn en tijd hebben, raden wij aan om zelf met de familie een quiz te maken. Als iedereen een ronde voorbereid blijft de stand gelijk en heb je verschillende onderwerpen om het over te hebben. Wat hulp nodig? Bekijk de vragen op deze site. 
Een andere mooie optie is om online een quiz op te zoeken of er eentje te kopen. Dit kan zelfs met een presentator als je graag wilt!

Gaaf en stom
Dit spel is erg leuk om met de familie te doen. Maar let op dat je handschrift niet wordt herkent!
Schrijf allemaal drie dingen op die je erg leuk vindt, en drie dingen die je stom vindt. Alle briefjes met de drie punten gaan in een grote bak. Vervolgens trekt iemand een briefje en ga je met de groep proberen te raden van wie dit briefje is. Een makkelijke en leuke manier om elkaar beter te leren kennen. 

30 seconds
Altijd leuk om te spelen, kan wel gevaarlijk zijn voor de gezelligheid... 
Nu kun je natuurlijk het spel 30 seconds kopen, waarbij je in 30 seconden zoveel mogelijk woorden op een kaartje uit moet leggen aan je teamgenoot, en je stapjes zet op een speelbord. Maar ook een optie is om de briefjes zelf te maken! Schrijf allemaal een aantal briefjes met vijf verschillende woorden en laat er zoveel mogelijk raden in 30 seconden. Het team met de meeste goede geraden woorden is de winnaar.

Speurtocht
Extra leuk voor de jongere deelnemers van het kerstdiner, maar ook voor de volwassenen volop pret. Online zijn er veel leuke speurtochten te vinden. Hierbij is er een lijst met leuke dingen die je moet verzamelen of een foto van moet maken. Natuurlijk kun je ook een eigen lijst maken met dingen als een kerstboom, kaarsjes, versiering op ramen en meer. Wil je het voor de volwassenen nog wat spannender maken? Voeg voor hen ook opdrachten toe waarbij ze foto's moeten verzamelen. Bijvoorbeeld door spullen te lenen bij mensen in de straat. Om uren buiten zoet mee te zijn. 

Kerstfilm bingo
Gelukkig hoeven we nooit langs te zoeken naar een leuke kerstfilm. En tijdens de feestdagen kun je het kijken van deze films nog extra leuk maken met de hulp van een bingo kaart. Maak (of zoek online) een leuke bingo kaart met onderwerpen als een kerstboom in beeld, iemand zingt een kerstliedje, kerstman op de tv en ga zo maar door. Leuke prijzen voor een lijn of volle kaart is natuurlijk altijd leuk, maar een snoepje bij elk onderwerp is ook heeeerlijk. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »