Terug

Wat moet je doen op derde kerstdag?

  • 12 / 10 / 2020 0
Wat moet je doen op derde kerstdag?

Kerst! Je kijkt er het hele jaar naar uit, en ineens is het voorbij. Maar wat moet je dan doen op derde kerstdag, vóór die periode tussen kerst en oud & nieuw begint?

Wat moet je doen op derde kerstdag

Veel mensen weten wel wat ze gaan doen tijdens Kerst. De Eerste en Tweede kerstdag zij namelijk feestdagen waarop je gezellig met je familie samen iets gaat doen. Of je nu gaat dineren of dat je met z’n allen gaat gourmetten, het is altijd wel gezellig. Nu kennen we ook nog de onofficiële Derde kerstdag. Wat kan je nu het beste doen op deze ietwat saaie dag? Tijd om je daar wat meer over te laten zien, lees dus snel verder voor een aantal leuke tips!

Een dagje naar de winter Efteling

De mensen die denken dat de Efteling alleen leuk is als je kind bent hebben het echt bij het verkeerde eind. Net na Kerst is het namelijk ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de winter Efteling. Tijdens de winter Efteling kan je niet alleen jouw favoriete attracties bezoeken, maar je kunt ook nog eens een heerlijk glaasje Glühwein drinken in het park. Hoewel niet alle attracties open zijn tijdens de winter zijn er meer dan genoeg dingen die je wel kunt doen. Dit maakt het dan ook zo’n leuk optie voor de derde dag van kerst.

Een kerstmarkt bezoeken

De meeste mensen staan er niet altijd bij stil, maar de kerstmarkten duren over het algemeen langer dan dat Kerst zelf duurt. Dit betekent dus dat de derde dag van Kerst dé dag is om deze markten te bezoeken. Aangezien de meeste mensen de markt bezoeken voorafgaand aan het kerstfeest zelf is het er vaak erg rustig. Dit zorgt ervoor dat je niet overspoelt wordt met andere bezoekers. Eet een lekker oliebol en haal alvast wat nieuwe kerstspullen in huis. In Nederland kan je onder andere markten vinden in Valkenburg, Maastricht en Amsterdam. Voor de echt grote markten zal je natuurlijk naar onze buren moeten. In Keulen en Düsseldorf zijn de markten echt een stuk uitbundiger dan bij ons.

Een dagje niksen

Een dagje niets doen, dat is ook een goede optie voor net na de Kerst. Tijdens Kerst heb je het al druk genoeg met familie, het is dus tijd om even goed te ontspannen. Schenk voor jezelf een lekker glas warme chocomelk in, pak een dekentje en ga languit op de bank liggen. Het is tijd om even tijd voor je zelf te nemen. Krijg je toch familie over de vloer? Maak er dan een gezellige filmavond of spelletjes dag van. Je hoeft echt niet de deur uit om een leuke dag te beleven. Een dagje thuisblijven is een prima besteding van je derde kerstdag.

Derde kerstdag hoeft dus echt geen saaie dag te zijn, je bepaald geheel zelf wat je van deze dag maakt. Door er samen op uit te gaan en een leuke dag te beleven zal ook jij zorgen voor een mooie afsluiting van het Kerstfeest. Met deze tips en tricks heb je in ieder geval een beter inzicht in de mogelijkheden!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box