Wat zetten kinderen in de wereld neer voor de kerstman?

  • 16 / 10 / 2020 0
Wat zetten kinderen in de wereld neer voor de kerstman?

Wat je neer moet zetten voor de kerstman is een van de leukste dilemma's om over na te denken tijdens deze feestdagen. Dat is in feite wat we leuk vinden aan Kerstmis, elk gezin heeft zijn eigen tradities.

Wat zetten kinderen in de wereld neer voor de kerstman?

Wat je neer moet zetten voor de kerstman is een van de leukste dilemma's om over na te denken tijdens deze feestdagen. Dat is in feite wat we leuk vinden aan Kerstmis, elk gezin heeft zijn eigen tradities.

We zien dat zelfs van regio tot regio en van land tot land de traditie op kerstavond om snacks neer te zetten voor de kerstman varieert. En is het niet leuk om een voorproefje te hebben van wat iedereen doet voor onze favoriete man in het rood?

We vroegen een paar van onze buitenlandse vrienden wat ze neerzetten voor de kerstman en het was meestal een drankje en een hapje. De meest voorkomende keuzes waren ofwel een glas cognac, whisky, sherry of melk voor de kerstman. Samen met een gehakttaart, peperkoek, zuurstokken of koekjes. De meeste kinderen laten een wortel achter voor de rendieren.

Argentinië
Kinderen in Argentinië laten hooi en water achter voor de rendieren van de kerstman om ze op de been te houden met al die geschenken om te bezorgen.

Australië
Blijkbaar laten kinderen in Australië een koud glas bier achter. Waarschijnlijk om te helpen met hitte en de zomer in deze tijd van het jaar. Bovendien krijgt hij een stuk fruitcake.

Chili
Kinderen in Chili trakteren de kerstman op Pan de Pascua, een biscuitgebak met fruit, gember en honing.

Denemarken
In Denemarken laten de kinderen een heerlijke kom rijstpudding met kaneel achter, genaamd Risengrod.

Engeland
Hak taarten en sherry fijn voor de kerstman, hier in Engeland. Hoewel de sherry de laatste jaren kan worden geruild voor cognac, whisky of een andere alcoholische drank.

Frankrijk
Franse kinderen laten heerlijke chocoladekoekjes met madeleine (een schelpvormige cake) achter. 

Duitsland
Kinderen in Duitsland schrijven brieven aan de kerstman waarin ze hen bedanken voor de cadeautjes die hij meebrengt. Wat een goede manieren!

IJsland
Kerstmis duurt 26 dagen en heeft 13 kerstmannen op IJsland. Kinderen laten laufabradud weg, wat bladbrood betekent en een soort knapperige wafel is.

Ierland
Kinderen in Ierland laten een gehakttaart achterwege, samen met een pint Guinness, een Ierse favoriet.

Italië
In Italië laten kinderen een clementine achter voor de kerstman en wat hooi voor zijn paarden (in plaats van rendieren)

Letland
Kinderen en volwassenen lezen een gedicht voor, voor de kerstboom om een cadeautje te verdienen. Dan laten de kinderen piparkukas achter, een gekruid peperkoekkoekje gemaakt met witte peper.

Zweden
Zweedse kinderen laten bedachtzaam een kopje koffie achter voor de kerstman, wat best attent is gezien de lange nacht die voor hem ligt.

Verenigde Staten van Amerika
Amerikaanse kinderen kiezen meestal voor melk en koekjes voor de kerstman.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »